Afspraak maken? Bel 0900-9879 (€ 0,10 per minuut)

Medewerkers

huibplemper

Huib Plemper

Sportarts

Huib Plemper is sinds 1993 geregistreerd als sportarts. Verder is hij gecertificeerd Arts Betaald Voetbal en gecertificeerd sportduikarts.

Hij was van 1999 tot 2009 parttime verbonden aan het Sportmedisch Centrum van de KNVB en was gedurende enkele jaren de begeleidend arts van het Nederlands voetbalelftal (EURO 2000), Nederlands team 020 (WK020 2015), Jong Oranje (EK 2007), het Olympisch team (OS Beijing 2008) en het Nederlands B XI-tal. Hij was van 1998 tot 2006 lid van de medische staf van Ajax met verantwoording voor de jeugdopleiding en de zaterdagamateurs. Verder was hij in het verleden begeleidend arts van het Nederlands dames hockeyteam (1990-1992) en het Nederlands dames volleybalteam (1997-1999).

Speciale aandachtsgebieden: sportblessures in algemene zin, met de nadruk op voetbal-, hockey- en volleybalsport en atletiek. Behandeling van peesletsels met shock-wavetherapie (ESWT) en behandeling van slijtage van het kniegewricht met bloedplaatjes verrijkt plasma (ACP).

Hij doet zelf aan hardlopen, wielrennen, spinning, fitness en golf.

Plemper is zowel in Baarn, Hoorn als Purmerend werkzaam. In Baarn is hij hoofdopleider sportgeneeskunde en in die hoedanigheid verantwoordelijk voor de opleiding tot sportarts in het Meander Medisch Centrum te Amersfoort/Baarn. In 2015 is hij verkozen tot Opleider Sportgeneeskunde van het Jaar.

  karinvandeende

  Karin van der Ende

  Sportarts

  In 2013 ben ik begonnen met een promotie onderzoek aan de Hogeschool Utrecht en het Wilhemina Kinderziekenhuis naar de effecten van sport op de gezondheid van kinderen en jongeren met een chronische aandoening of lichamelijke beperking. Sindsdien ben ik tevens werkzaam op de locatie Baarn van Sportmedische Centra Plemper (voorheen De Sportartsen Groep).  Mijn specifieke interesses liggen in de duursport: inspanningstesten (loopband en fiets), sportmedische begeleiding en trainingsadvisering en dynamische fietspositiemetingen (Bike & Body Fit)

  Sinds enige jaren houd ik mij daarnaast bezig met inspanningshoofdpijn. Hier ben ik nog steeds onderzoek naar aan het doen. Hoe wordt het veroorzaakt en hoe kan je het voorkomen? Van verre (o.a. Belgie) komen sporters die bijna allemaal het plezier in het sporten weer terugvonden.

  Naast mijn werkzaamheden als sportarts en onderzoeker ben ik voorzitter van de expertgroep wielrennen van de Vereniging Sportgeneeskunde (VSG). Met deze groep buigen wij ons over vraagstukken als veiligheid tijdens grote evenementen en de sportkeuringsplicht voor wedstrijden en evenementen.

  Ik ben lid van de medische adviescommissie namens de VSG voor de organisatie van Alpe d’HuZes.

  Karin is op dinsdag en vrijdag werkzaam op de locatie Baarn.

   melanieinklaar

   Melanie Inklaar

   Sportarts

   Sinds 2012 ben ik als sportarts werkzaam op de lokatie Almere van Sportmedische Centra Plemper (voorheen De Sportartsen Groep), die gevestigd is in het Flevoziekenhuis te Almere.
   Naast mijn werkzaamheden aldaar ben ik al langere tijd werkzaam in het voetbal, van 2010 tot 2012 als teamarts bij het vrouwenteam van FC Utrecht en sinds 2013 bij de KNVB. Momenteel begeleid ik vanuit deze functie meerdere nationale teams op medisch gebied.

   Naast de opleiding tot sportarts heb ik de opleiding Bewegingswetenschappen afgerond waardoor ik veel ervaring heb opgedaan omtrent de fysiologie bij sporters. Tijdens mijn opleiding heb ik onderzoek gedaan naar inspanningsgerelateerde kortademigheid.

   Zelf heb ik jarenlange ervaring als tennisspeelster en fitness- en spinninginstructeur. Gezien mijn achtergrond blijkt al mijn brede interesse binnen de sport.

   Melanie is op maandag en woensdag op de locatie Almere werkzaam

    

    franknusse

    Frank Nusse

    Sportarts

    Van 1980 tot 2011 ben ik werkzaam geweest bij het SMA regio Amsterdam en van 1990 tot 2010 was ik bondsarts bij de KNSB. Tevens was ik jarenlang teamarts van het Nederlands basketbalteam en het Nederlands honkbalteam. Verder ben ik begeleidend arts bij de Olympische Spelen in Albertville (1992), Lillehammer (1994), Atlanta (1996) en Sydney (2000) geweest. Ik ben oud Nederlands recordhouder op de 400 meter horden (49.48 sec) en oud Nederlands recordhouder junioren op de 110 meter horden, 400 meter horden, polsstokhoogspringen en de tienkamp (7448 punten).

    Sinds 2015 ben ik werkzaam op de locatie Zaandam van Sportmedische Centra Plemper (voorheen De Sportartsen Groep).

    Mede gezien mijn achtergrond heb ik veel ervaring in het beoordelen van hardloop- en atletiekblessures. Maar eigenlijk hebben vrijwel alle sporten mijn interesse.

    Frank is op dinsdag op de locatie Zaandam werkzaam.

     SMC-Plemper_Erik-van-de-Sande

     Erik van de Sande

     Sportarts

     Erik van de Sande is sinds 1981 geregistreerd als sportarts. Hij was begin jaren 80 de oprichter van het SMA Westfriesland, dat later is overgegaan in het SMA Hoorn. Hij was tot 2015 bestuurslid van de Vereniging voor Sportgeneeskunde en is voorzitter van de Stichting Beroepsopleidingen in de Sportgeneeskunde. Voorheen was hij tevens werkzaam als huisarts in Oosterblokker.

     Voorheen was Erik van de Sande bondsarts van de Koninklijke Nederlandse Voetbalbond. Verder werkte hij als sportarts bij de Koninklijke Landmacht in het Militair Hospitaal en bij het Sportmedisch Centrum van de Krijgsmacht.

     Erik van de Sande heeft enkele speciale aandachtsgebieden binnen de sportgeneeskunde, namelijk liesblessures en duikgeneeskundige problematiek (zie ook Duikkeuring.nl). Voor liesblessures past Erik van de Sande de methode “Van den Akker” toe.

     Sinds sept.'17 is hij voorzitter van de Vereniging voor Sportgeneeskunde (VSG).

     Erik werkt op maandag op de locatie Hoorn.

      marijkethunnissen-so

      Marijke Thunnissen

      Sportarts

      Na de propedeuse bewegingswetenschappen ben ik geneeskunde gaan studeren om mij vervolgens te specialiseren tot sportarts. De combinatie van sportmedische begeleiding op het veld en het werken op de polikliniek maakt mijn vak divers en elke dag weer uitdagend.

      Ik was voorheen teamarts bij o.a. de nationale selectie 'vrouwen onder 19' bij de KNVB en ik was tevens betrokken bij de medische begeleiding van de Paralympische atleten op weg naar Rio 2016.

      Momenteel ben ik teamarts bij de Jong Oranje hockey-mannen. Qua blessure-problematiek en inspanningsgebonden klachten heb ik een brede interesse.

      Zelf heb ik jarenlang geturnd en momenteel doe ik nog fanatiek aan hockey en hardlopen.

       mama

       Yvonne Woorts

       Administratief medewerkster

        

        10702145_10203391837660150_395393972335468309_n

        Esther van Dijk

        Administratief medewerkster