Afspraak maken? Bel 0900-9879

Shockwave behandeling bij peesletsels

Op de lokaties in Baarn  en Hoorn vindt behandeling van chronische, therapieresistente peesletsels middels shock-wave therapie (ESWT) plaats. Alle pezen en aanhechtingen van pezen komen voor deze behandeling in aanmerking, o.a. achillespezen, kniepezen (“springersknie”), fascia plantaris (“hielspoor”), “tenniselleboog” en de verschillende pezen van de rotatorcuff van de schouder. Op de locatie in Baarn wordt deze behandeling reeds meer dan 15 jaar naar tevredenheid van vele patiënten uitgevoerd.

Shock-waves zijn impulsen die zich als golven dwars door een medium heen verplaatsen. Deze geluidsgolven verbeteren de stofwisseling en bloedcirculatie in het pijnlijke peesweefsel waardoor het eigen herstelmechanisme van het lichaam gestimuleerd wordt en genezing kan optreden. Ook heeft het effect op de pijnmodulatie en worden verkalkingen, indien aanwezig, kapot gemaakt. Dit laatste gebeurt ook bij de behandeling van nierstenen (“niersteenvergruizer”).

Steeds meer wetenschappelijk onderzoek laat bewijzen voor de effectiviteit van deze behandeling zien. Wij hebben zelf de ervaring dat 50-60% van de patiënten met chronische peesletsels een goed resultaat van de behandeling ervaart.

SMC Plemper Shock WaveIn tegenstelling tot de ESWT-apparatuur die door veel fysiotherapeuten wordt gebruikt, waarbij laag-energetische geluidsgolven worden afgegeven (radiaire ESWT), waardoor meestal 6-10 behandelingen noodzakelijk zijn, gebruiken wij apparatuur met hoog-energetische divergerende geluidsgolven (focussed ESWT). Een groot voordeel daarvan is dat doorgaans slechts 1 of 2 behandelingen noodzakelijk zijn.

Aangezien shock-wave therapie helaas (nog geen) evidence-based behandeling is worden de kosten niet vergoed door de zorgverzekeraar.

Kosten: € 101,50 per behandeling.