Afspraak maken? Bel 0900-9879

Medewerkers

Huib Plemper

Sportarts

Huib Plemper is sinds 1993 geregistreerd als sportarts. Verder is hij gecertificeerd sportduikkeuringsarts.

Hij was van 1999 tot 2009 parttime verbonden aan het Sportmedisch Centrum van de KNVB en was gedurende enkele jaren de begeleidend arts van het Nederlands voetbalelftal (EURO 2000), Nederlands team 020 (WK020 2015), Jong Oranje (EK 2007), het Olympisch team (OS Beijing 2008) en het Nederlands B XI-tal. Hij was van 1998 tot 2006 lid van de medische staf van Ajax met verantwoording voor de jeugdopleiding en de zaterdagamateurs. Verder was hij in het verleden begeleidend arts van het Nederlands dames hockeyteam (1990-1992) en het Nederlands dames volleybalteam (1997-1999).

Speciale aandachtsgebieden: sportblessures in algemene zin, met de nadruk op voetbal-, hockey- en volleybalsport en atletiek. Behandeling van peesletsels met shock-wavetherapie (ESWT) en behandeling van slijtage van het kniegewricht met bloedplaatjes verrijkt plasma (ACP).

Hij doet zelf aan hardlopen, spinning, fitness en golf.

Plemper is in Alkmaar, Baarn en Hoorn  werkzaam. In Baarn is hij hoofdopleider sportgeneeskunde en in die hoedanigheid verantwoordelijk voor de opleiding tot sportarts in het Meander Medisch Centrum te Amersfoort/Baarn. In 2015 is hij verkozen tot Opleider Sportgeneeskunde van het Jaar.

  Karin van der Ende

  Sportarts

  In 2013 ben ik begonnen met een promotie onderzoek aan de Hogeschool Utrecht en het Wilhemina Kinderziekenhuis naar de effecten van sport op de gezondheid van kinderen en jongeren met een chronische aandoening of lichamelijke beperking. Sindsdien ben ik tevens werkzaam op de locaties Baarn en Almere van Sportmedische Centra Plemper. Mijn specifieke interesses liggen in de duursport: inspanningstesten (loopband en fiets), sportmedische begeleiding en trainingsadvisering en dynamische fietspositiemetingen (Bike & Body Fit)

  Sinds enige jaren houd ik mij daarnaast bezig met inspanningshoofdpijn. Hier ben ik nog steeds onderzoek naar aan het doen. Hoe wordt het veroorzaakt en hoe kan je het voorkomen? Van verre (o.a. Belgie) komen sporters die bijna allemaal het plezier in het sporten weer terugvonden.

  Naast mijn werkzaamheden als sportarts en onderzoeker ben ik voorzitter van de expertgroep wielrennen van de Vereniging Sportgeneeskunde (VSG). Met deze groep buigen wij ons over vraagstukken als veiligheid tijdens grote evenementen en de sportkeuringsplicht voor wedstrijden en evenementen.

  Ik ben lid van de medische adviescommissie namens de VSG voor de organisatie van Alpe d’HuZes.

  Karin is op dinsdag en donderdag werkzaam op de locatie Baarn. Verder is zij vaste waarneemster op de lokaties Almere en Purmerend.

   Marijke Thunnissen

   Sportarts

   Na de propedeuse bewegingswetenschappen ben ik geneeskunde gaan studeren om mij vervolgens te specialiseren tot sportarts. De combinatie van sportmedische begeleiding op het veld en het werken op de polikliniek maakt mijn vak divers en elke dag weer uitdagend.

   Ik was voorheen teamarts bij o.a. de nationale selectie 'vrouwen onder 19' bij de KNVB en ik was tevens betrokken bij de medische begeleiding van de Paralympische atleten op weg naar Rio 2016.

   Momenteel ben ik teamarts bij de Jong Oranje hockey-mannen. Qua blessure-problematiek en inspanningsgebonden klachten heb ik een brede interesse.

   Zelf heb ik jarenlang geturnd en momenteel doe ik nog fanatiek aan hockey en hardlopen.

   Marijke is op woensdag werkzaam op de locatie Almere en op vrijdag op de locatie Zaandam.

    

    Frank Loeffen

    Sportarts

    Per 2019 heb ik mijn opleiding tot sportarts afgerond bij de Sportartsen Groep in Amsterdam. Hiervoor werkte ik een aantal jaar bij de chirurgie en op de spoedeisende hulp (Bonaire). Van huis uit ben ik bewegingswetenschapper. Tijdens mijn opleiding tot sportarts deed ik ervaring op in de teambegeleiding van diverse (jeugd)selecties in professioneel voetbal en basketbal. Per 2017 ben ik de teamarts van het Nederlands Dames Basketbalteam.

    Mijn specifieke interesses gaan uit naar de jonge (team)topsporter, acute sportletsels (met name die van de onderste extremiteit) en de hoogtegeneeskunde. Verder ben ik medeoprichter van de site sportmedischnetwerk.nl en schrijf ik mee aan wetenschappelijke artikelen. Zelf loop ik hard, zit ik op de mountainbike en beoefen ik verschillende watersporten

    Frank is als vaste waarnemer op de lokaties Alkmaar en Hoorn werkzaam.

     Britt Valk

     Sportarts

     In 2015 ben ik afgestudeerd als arts en sinds 1 jan. 2020 ben ik geregistreerd als sportarts. Al vroeg in de studie geneeskunde kwam ik erachter dat in dit vak alles voor mij samen komt; binnen de sportgeneeskunde kan ik mijn interesse in sport en het menselijk lichaam combineren.

     Sport loopt voor mij als een rode draad door mijn leven. Als kind was ik altijd bezig met sporten en buiten zijn, zo heb ik destijds met name veel gevolleybald, maar ook ben ik actief geweest in judo, schaatsen en atletiek. Ook nu nog ben ik een fanatiek sportbeoefenaar en doe ik onder andere aan voetbal, tennis, hardlopen en zit ik regelmatig op de racefiets.

     Ik heb een brede interesse binnen de sportgeneeskunde; van blessures tot inspanningstesten en voor sporters op recreatief niveau tot topsporters. Naast mijn werkzaamheden bij SMC Plemper ben ik dan ook bij de KNVB werkzaam als teamarts voor verschillende nationale jeugdelftallen. Juist de combinatie van het werk op de sportvelden als in de spreekkamer maakt dit vak ontzettend gevarieerd.

     Britt is op verschillende lokaties werkzaam. Maandag in Hoorn, dinsdag in Purmerend, donderdag in Alkmaar en op vrijdag in Zaandam. Verder neemt zij soms waar in Baarn.

      Willemijn Diemer

      Sportarts in opleiding

      Na mijn afstuderen als basisarts in 2010 heb ik eerst een aantal jaar als arts-assistent orthopedie en 1 jaar als arts-assistent cardiologie gewerkt teneinde ervaring in deze vakgebieden op te doen. In 2018 ben ik begonnen met de opleiding tot sportarts, het vak dat ik in de volle breedte wil leren kennen.

      Mijn eigen passie voor bewegen ligt bij het dansen. In mijn jeugd alle soorten ballet, nu vooral nog jazz en modern ballet. Daarnaast duik ik graag in tropisch water en doe ik aan fitness en hardlopen.

       Kevin-Paul van Zoelen

       Sportarts in opleiding

       In 2015 ben ik afgestudeerd als arts aan de Erasmus universiteit te Rotterdam. Aangezien ik altijd veel met sport bezig ben geweest (o.a. hockey en zwemmen) en het vak mij interessant leek, ben ik mijzelf al vroeg tijdens de studie gaan verdiepen in wat de sportgeneeskunde te bieden heeft. De diversiteit aan klachtenpresentatie, de mogelijkheid om teambegeleiding te doen en de inspanningsdiagnostiek spraken mij erg aan.

       Na mijn afstuderen heb ik ruim 1,5 jaar als basisarts gewerkt op de afd. cardiologie in Apeldoorn. Vervolgens heb ik ruim 1,5 jaar als basisarts gewerkt op de afd. orthopedie in Ede. Daarna heb ik ruim 1 jaar als basisarts sportgeneeskunde gewerkt in Eindhoven. Al met al heb ik zodoende de nodige ervaring opgedaan binnen de vakgebieden waar je als sportarts mee te maken krijgt.

       In de afgelopen jaren ben ik al werkzaam geweest als arts/teambegeleider bij verschillende sporten en evenementen. Zo ben ik betrokken geweest bij karate (Dutch open, NK), taekwondo (Australische team tijdens Dutch en Belgian open), voetbal (PSV-vrouwen) en hockey (Six nations).

       Momenteel speel ik zelf nog hockey (Kampong) en daaromheen doe ik veel verschillende sporten, zoals voetbal, squash, zwemmen en wielrennen.

       Mijn brede interesse in sport en de werkervaring die ik heb opgedaan lijken mij de ideale ingrediënten om de opleiding tot sportarts met goed gevolg af te ronden.

        Astrid Koenen

        Teammanager

         Irma Onrust

         Administratief medewerkster